Center Holistic / Neuvrščeno / Zakaj ne shujšam?

Zakaj ne shujšam?

Zakaj ne shujšam?
Deli s prijatelji:

Jeste zdravo hrano, se gibate, dovolj pijete, kilogrami pa so še kar tam, kjer so bili, vi pa se sprašujete “zakaj ne shujšam”? Jesti zdravo hrano še ne pomeni, da se ne morete zrediti.

Seveda so gibanje, dovolj vode in zdrava hrana pomembne smernice, če želite shujšati oz. ohraniti zdravo telesno težo, pa vseeno so tudi določene stvari, ki jih morate upoštevati in vam lahko prinesejo željene koristi.

Lifestyle Expert Mary Crosland Announces Link Between Water Intake and  Beauty | Newswire

Ščitnica in izguba kilogramov

Ščitnica in izguba kilogramov sta zelo povezani, saj ščitnica skrbi za dobro delovanje metabolizma in povečana telesna teža je samo posledica slabega delovanja ščitnice. Najslabša stvar je, da se stanje delovanja ščitnice poslabšuje zelo postopno in zato težave s preveč kilogrami dolgo časa pripisujemo čemu drugemu. Ravno zato svetujem, da se takoj, že ob prvih znakih, da nekaj ni v redu, obrnete na zdravnika ali pa greste sami na testiranje (in ne samo TSH, nujno potrebujemo tudi hormone T4, T3 in protitelesa).

Prevelike porcije obrokov in izguba kilogramov

Tudi hrana, ki je sicer zdrava, ne bo v redu, če je boste pojedli preveč. Kaše, oreščki, olja, temna čokolada, sadje in druga sicer zdrava hrana, naj se seveda znajde na vašem jedilniku, z njo pa ne pretiravjate v količini.

Žitaric – nekuhanih, naj bo za obliki pesti, mandljevo in arašidovo maslo naj bo v količini oblike pink ponk žogice, če jeste meso naj bo veliko kot dlan…

Healthy Lifestyle Beliefs vs. Behaviors

Dehidracija in izguba kilogramov

Študija univerze v Birminghamu je pokazala, da lahko že dva dcl vode, če ju popijete pred vsakim obrokom, pomagata izgubiti kilograme. Voda pomaga ohranjati telesno temperaturo, ampak tudi nam pomaga, da se počutimo bolj polno,” pravi Forberg. “Če ne pijemo dovolj vode, lahko privedemo do presežka kalorij, ki bi lahko privedli do povečanja telesne mase. Plus, ko ste dehidrirani, bo telo ohranilo vodo za vitalne telesne funkcije, kar lahko povzroči zadrževanje vode in večje število na lestvici. “

Ste depresivni in…

… vzamete zdravila za zdravljenje. “Približno 25 odstotkov ljudi, ki jemljejo določene antidepresive, poročajo o dobrih 4,5 kg ali več,” pravi Alissa Rumsey, registrirani dietitian in govorec za Akademijo za prehrano in dietetiko. “Nekatera zdravila lahko povzročijo hrepenenje po hrani, zlasti za ogljikove hidrate, in nekateri ugotovijo, da njihova zdravila povečujejo svoj apetit. Drog lahko negativno vpliva tudi na metabolizem. “Ker depresija pogosto spremlja nezanimanje v hrani, je še ena miselna misel, da ko postanejo antidepresivi učinkoviti, ljudje ponovno pridobijo svoje apetite in prejedajo.

Naredite to: “Preklapljanje zdravil lahko pogosto pomaga, saj so nekatere vrste bolj sposobne, da bi povečale telesno maso kot druge. Vendar, če spremenite zdravila, ne morejo učinkovito pomagati vaši depresiji. Lahko je veliko poskusov in napak, ” dodaja Rumsey.

Razlogi, da pridobite težo

Shutterstock

Iz vseh majhnih belih laži izraz “tisto, česar ne veste, ne more poškodovati”, je eden izmed najslabših, kar zadeva izgubo teže. Vendar, ko govorimo o povečanju telesne mase, je nevednost lahko razlog, zakaj ste vedno stisnili pas.

Vendar, ko govorimo o povečanju telesne mase, je nevednost lahko razlog, zakaj ste vedno stisnili pas. “Ko se izognete lestvici, ker ne želite vedeti, kdaj ste prišli v težave. To še posebej velja v zimskih mesecih, ko smo bolj primerni za prijetno hrano in se pokrivamo z velikimi puloverji, “pravi registrirani dietetik Christine M. Palumbo.

Naredite to !: Če želite preseči dodatne pragove, morate odložiti poslastice, povečati svojo dejavnost ves dan in se vsaj enkrat na teden skenirati – če ne dve ali tri – za spremljanje vašega napredka . “Priporočam tehtanje v ponedeljek, sredo in petek,” pravi Palumbo. “Če je ponedeljek nekoliko višji kot ponavadi, je bolje, da se v prihodnjem tednu nadaljuje na progi. In petek je dober, ker, če ste malo na višji strani, potem je to še bolj spodbuda, da ostaneš na tečaju za konec tedna in ne preveč nor.

6 Obsedeni ste s spinningom

Predenje dekleta

Shutterstock

Ni nobenega zanikanja, da je delo, ki je pomemben dejavnik izgube teže, toda čudno, če razmišljate o vaših prihajajočih potih, prepogosto lahko težje izgubite težo. Raziskave kažejo, da ko je vaš najljubši razred spin vedno v možganih, si lahko porabite več kalorij – verjetno zato, ker domnevate, da ga boste samo razstrelili med hribovsko in sprint območje vašega razreda. In na žalost, za povprečno gimnastiko podgano ali spin-bhakta to skoraj nikoli ni.

Naredi to !: Nastavite in pozabite! Na začetku vsakega meseca sedite s svojim iCal in načrtujte svoje vadbe za naslednji mesec. Na ta način nenehno ne razmišljate o svojih sejah po končanem delu; lahko samo navedete svoj koledar in pojdite. Če želite še naprej gorivo zmanjšati telesno težo, se izogibajte prekomernim nožem in si privoščite nekaj teh prigrizkov, ki so prilagojeni vaši fitnes rutini.

7 Ne preverjate se sami

Preveri

Shutterstock

Ali je vaša obsedenost z Reese in Pringlesom izničila vaša prizadevanja za hujšanje? Morda je, če ne uporabljate samopostrežnih kioskov v trgovini z živili. Razložimo nam: Po študiji IHL Consulting Group so nakupi impulzov potopili 32,1 odstotka za ženske in 16,7 odstotka za moške, ko so si preizkusili svoje predmete in potegnili svojo kreditno kartico. Čeprav vsi impulzni kupi niso primerni za vaš trebuh, je nenavaden 80 odstotkov sladkarij in 61 odstotkov nakupov slanih prigrizkov.

Naredite to !: Naslednjič, ko ste v trgovini z živili, pojdite na linijo samopostrežbe. Preklapljanje vaše rutine je lahko le vaša vozovnica za uspeh.

8 Ostani pozno

Razlogi, da pridobite težo, ki ostanejo pozno

Shutterstock

Jeste v redu in uresničite, žal pa je skoraj vsa vaša prizadevanja zanikana, če ste celo noč, da boste ujeli na “Empire.” Študija v časopisu Current Opinion in Clinical Nutrition in dnevniku o varnosti zdravila Metabolic Care navaja, da krajše količine spanja so povezani z višjimi vrednostmi BMI in večjimi čevlji. Glavni razlog? “Pomanjkanje spanja lahko privede do zvišanja ravni glorinega hormona grelin in zmanjšane ravni leptina, sitosti hormona”, pojasnjuje Rumsey. “Raziskave prav tako kažejo, da se naši možgani, ko smo prikrajšani za spanje, močneje odzivajo na junk hrano in imajo manj sposobnosti za izvajanje nadzora nad obroki.”

Naredite to !: Rumsey nas prepriča, da po tednu ali dveh primernih spalih, ki jih določi od sedmih do osmih ur za večer, bi se moral izničiti lahkotnost in hrepenenje. In za povečanje izgorevanja kalorij pred udarci v liste, preverite te 30 stvari, ki jih želite narediti 30 minut pred spanjem, da izgubite težo.

9 Naročite si menijski artikel

Razlogi, da pridobite težo restavracijo

Shutterstock

Čudno, vendar res: ko pomislite na vaš obrok kot lahka izbira, lahko povzroči, da vaši možgani črpajo več grelin, hormona, ki povečuje apetit. Če želite obdržati svojo lakoto, se držite hrane z malo kalorijami, namesto očitnih možnosti, kot so hišna solata in veggie juha. Na primer, če ste na Chick-fil-A, pojdite na praženi in ocvrt piščančji sendvič nad Salom Cobb. Sendvič zveni kot bolj neuporabna alternativa, vendar v resnici, če je prehranjevanje preko zelenice ohranja 300 kalorij in 36 gramov maščobe iz plošče.

10 Job ste res stresni

Razlogi, da pridobite težo v pisarniškem stresu

Shutterstock

Ne mislimo na to, da boste mimoidoči, vendar je vaš zahtevni šef kriv za vaše razširjene pasove. “Horton kortizol se sprošča, ko je naše telo pod stresom, ki povzroča, da se trigliceridi preselijo v visceralne maščobne celice, povečajo skladiščenje trebušne maščobe”, pojasnjuje Rumsey. “Zvišana raven kortizola povzroča tudi zvišanje glukoze v krvi, medtem ko preprečuje učinke insulina, kar vodi v nenehne občutke lakote in lahko povzroči preveč. Da bi se stvari poslabšale, se vsa ta neuporabljena glukoza v krvi skladišči kot telesna maščoba. “

Naredite to !: Pogovorite se s svojo delovno obremenitvijo pri svojem upravitelju. Lahko pa vstopite

Zanesite se na trening

Ženska jedi torto

Shutterstock

Od izgradnje mišične mase do izboljšanja kardiovaskularnega zdravja obstajajo številni očitni razlogi, ki zadenejo telovadnico. To je reklo, verjetnost, da bo sama vadba ukinila sladoled, pijačo in burgerje, pravi Rumsey. Plus, vrsta vadbe, ki jo opravljate, lahko tudi otežuje, da se funte izklopijo. “Kardio v stanju dinamičnega ravnovesja, kot je vožnja z istim ritem za tri ali štiri milje, lahko poveča apetit,” opozori Rumsey. “Mnogi ljudje, ki se ukvarjajo s temi vrstami treningov, na koncu več jedo, kot bi jih imeli, če ne bi delali”.

Naredi to !: Odpravite junk in preklopite na vadbo. “Vedno več raziskav kaže, da je vadba z intenzivno intervalno vadbo najboljša za izboljšanje mišične mase in kardiovaskularne funkcije, ne da bi s tem povezano povečanje apetita”, pravi Rumsey.

12 Ignorišete natrij

Razlogi, da dobite težo sol

Shutterstock

Iz naših pakiranih prigrizkov za hrano, ki jo naročimo v restavracijah, je sodobna ameriška prehrana bolj slaščica od Amy Schumerjevega blazinega govora – in to povzroča, da se naši trebušni napeti! In ko zadržite vodo v črevesju, lahko vaše hlače pomirjajo in zavrtijo lestvico, kot če ste pridobili težo čez noč, ko gre le za težo vode. Kot pravi Palumbo, “povečanje telesne mase, povezano z natrijem, je enostavno, enostavno iti.”

Naredite to !: povečajte vnos vode in zmanjšajte natrij. Kuhanje več kot doma s svežimi zeliščmi namesto soli bi moralo pomiriti trebuh v enem dnevu. Večerjati zunaj? Preverite podatke o hranljivi vrednosti doma, preden se odločite in izberete zdravo restavracijsko posodo s približno 1.000 miligramov natrija ali manj.

13 Ne jedite dovolj beljakovin

Razlogi, da dobite težo solato brez beljakovin

Shutterstock

Poraba dovolj beljakovin je pomembna iz dveh razlogov: Ker se prebavi počasneje kot rafinirani ogljikovi hidrati, je sesiranje in odvečno nihanje. Prav tako pomaga ohranjati pusto mišično maso. “Če ne uživate dovolj beljakovin, da bi vaše mišice in celice ohranili zdrave, telo preneha razkosati mišice in dostop do hranljivih snovi, ki jih potrebuje, in to povzroča težave. Manj mišične mase pomeni počasnejši metabolizem, ki sčasoma lahko povzroči povečanje telesne mase, “pojasnjuje Rumsey.

Naredite to !: Da bi ohranili moč vašega metabolizma, shranite svojo kuhinjo z vitkimi beljakovinami, kot so piščančja prsa, purani in organski tofu.

14 Ne brigaš skušnjav

Razlogi, da dobite težko kuhinjo za junk hrano

Shutterstock

“Ali gre za sladoled, piškotke, čipke ali druge predmete, saj vedo, da so vaša kuharska sprožila v kuhinji ali pa vaša pisarna lahko izzove vaš program zdrave prehrane,” pravi Palumbo. “To velja zlasti med 3 uri. in pred spanjem, ko je težko zanemariti, je težko zaničiti. “

Naredite to !: Eden od najboljših načinov za premagovanje prehitrega hrepenenja je ohraniti hrano, za katero veš, da ne morete zanikati iz hiše. Ne morem si zamisliti, kako bi svoje najljubše piškotke brcnil iz hiše? Posamično odrežite s hrano, ki jo ponavadi prejedite. Če veste, da je vsaka vreča z žepi Ziploc 150 kalorij, se boste verjetno vrnili v drugo službo.

15 Nikoli ne prepusti

Razlogi, da pridobite težo sladoleda

Shutterstock

Če vsakič, ko imate hrepenenje po piškotku, kupite nizko vsebnost maščobe, lahko vaše telo delate z nasprotno stranko, ki je v nasprotju s tem, vemo. Ko proizvajalci hrane obrežejo maščobo, pogosto črpajo svoje prigrizke, polne sladkorja in dodatkov, ki lahko pustijo, da se počutite nezadovoljne in hrepenite več – ne tisto, kar želite, če poskušate obrniti nedavno povečanje telesne mase.

Naredite to !: Da se vrnete na različico trimmerja, pojejte pravo stvar, vendar zmanjšajte svoj delež. Če imate radi sladoled, na primer preskočite fro-yo in imate majhen premaz za premije.

16 Zdravljenje jemljete

Razlogi, da pridobite težo zdravilo

Shutterstock

Od blokatorjev beta do kontrolnih tablet za kontracepcijo in vse, kar je med njimi, je dolg in dolg seznam zdravil, ki lahko povzročijo, da se vaš pas zdrobi. In če menite, da je vaš Rx kriva za vaš vedno bolj razširjen pas, niste sami. “Težave so pogosto glavni razlog za neupoštevanje zdravljenja,” pravi Palumbo. “Nekatera zdravila spodbujajo apetit ali upočasnijo metabolizem telesa. Drugi povzročijo zadrževanje tekočine ali dovolj dremavosti za zmanjšanje telesne aktivnosti, kar lahko sproži povečanje telesne mase. “

Naredi to !: To je pomembno, zato poslušajte: “Če sumite, da vaše zdravilo povzroča povečanje telesne mase, ga nikoli ne prekinite. Namesto tega se dogovorite za sestanek s svojim ponudnikom zdravstvenih storitev in vprašajte, ali je morda enako učinkovita alternativa, ki ne vpliva na vašo težo. Vsakdo se drugače odziva na zdravila, zato lahko poskusi pomagati drugemu, “pravi Palumbo.

17 Uporabite košarico

Ženska hrana nakupovanje

Shutterstock

Seveda, potrebujete samo nekaj stvari, vendar to ne pomeni, da bi morali zgrabiti košaro namesto vozička. Dejstvo je, da lahko z majhno verjetnostjo, da izberete najboljše postavke za plosko trebuh, z luknjo težkega nakopičenja v trgovini najdete študijo, objavljeno v Journal of Marketing Research. Raziskovalci pojasnjujejo, da sevanje nosilne košarice naredi kupce, ki bodo verjetneje dosegli hitre predmete, kot so piškotki, krekerji in čipi.

Naredite to !: Namesto da bi pomagali kilogramom brez stresa, namesto tega vzemite zdrave prigrizke.

18 Ti si Achey

Človek z bolečino v kolenu

Shutterstock

“Mišično-kostne bolezni, ki povzročajo bolečino, lahko privedejo do zmanjšanja telesne aktivnosti, kar lahko povzroči povečanje telesne mase s časom, še posebej, če jeste enako količino, kot ste jo uživali, ko ste bili aktivnejši,” pravi Rumsey.

Naredite to !: Ljudje pogosto ne želijo uresničiti, ko jim sklepi prizadenejo, vendar lahko vadba olajša simptome artritisa. “Manj udarne dejavnosti, kot so hoja ali vožnja v mirujočem kolesu, so lažje na sklepih, tako kot plavanje in vodna aerobika,” pravi. “Delo v nekaterih vajah za treniranje moči z lahkimi uteži ali terapevtskimi trakovi lahko pomaga izboljšati stabilnost sklepov in tudi pomagati pri preprečevanju telesne mase.”

19 Jej si preveč zdravo

Ženska, ki ne želi jesti žit

Shutterstock

“Ko se moji naročniki počutijo, da jih občasno ne morejo uživati ​​v nečemu, jih pogosto prepozna težko zanemariti želje,” pravi registrirani dietetik Leah Kaufman “Zaradi tega dovoljujem, da pacienti pojedo 100 vsakodnevne diskrecijske kalorije. Omogoča jim, da zadovoljijo svoje hrepenenje, ne da bi padle s poti. «Devet arašidov M & M, 12 gumijastih medvedov in en Reese-ov oljni masažni masažni kikiriki vsi prihajajo v desno okoli 100 kalorij.

20 Ste starejši

Rojstna torta s svečami

Shutterstock

Z vsakim rojstnim dnevom po veliki 3-0 začnemo izgubljati mišično maso. Zaradi tega se naša metabolizacija počasi razlaga za Forberga. To mora biti najslabši rojstni dan vseh časov! “Ko se naša metabolizacija upočasni, bomo pridobili težo, še posebej, če bomo še vedno jedli enako količino hrane kot mi, ko smo bili mlajši.”

Naredite to !: Da bi ohranili svojo pusto, mladostno osebnost, pravi Forberg, da je aktivna, mora biti: “Kombinacija kardio in telesne vadbe bo pripomogla k ohranjanju pustega telesnega mase in mišičnega tkiva, s čimer bi ohranili presnovo.”

Loading...